Tom-Lock de meest duurzame Bedrijfswageninrichting van Europa

Tom-Lock wordt volledig ontwikkeld en geproduceerd in Nederland.

Tom-Lock heeft voor de productie van haar bedrijfswagen inrichtingssysteem bewust gekozen voor het gebruik van zo veel mogelijk aluminium: ca 95%. Aluminium is na profilering onverwoestbaar, licht van gewicht en behoeft geen nabehandeling ter voorkoming van corrosie.

In het kader van verantwoord ondernemerschap en op basis van nationaal en Europees beleid, is er steeds meer belangstelling voor schonere en lichtere bedrijfswagens. Vanwege de positieve effecten op het milieu en op het energieverbruik stimuleert de overheid met interessante premies het gebruik van dit soort voertuigen.  Een Tom-Lock bedrijfswageninrichting reduceert het gewicht ten opzichte van een stalen inrichting met zo’n 50%. Niet alleen door het gebruik van aluminium, maar ook door een slimme manier van construeren.

 

Positieve gevolgen van gewichtsbesparing in een bedrijfswagen:

  • Minder brandstofverbruik
  • Minder CO2-uitstoot
  • Meer besparing in bedrijfskosten
  • Meer nuttig laadvermogen
  • Meer veiligheid door kortere remweg

Recycling van aluminium:

Het omsmeltproces vraagt slechts 5% van de aanvankelijke hoeveelheid energie die wordt gebruikt om het primaire aluminium te produceren. Het aluminium behoudt al zijn eigenschappen tijdens het recyclingproces.

Door 1 ton aluminium te recyclen, wordt 6 ton bauxiet en 9 ton CO2-uitstoot bespaard. Wereldwijd bespaart de recycling van aluminium jaarlijks meer dan 100 miljoen ton CO2